Direcționează 2% din impozit

Ne poți susține prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit, anual, prin depunerea la ANAF a unui formular specific. Depunerea se poate face și online sau prin poștă, și indiferent de modul de depunere, termenul limită este, aproximativ, luna mai a anului curent pentru veniturile din anul anterior.

Găsești în linkurile de mai jos formularele necesare precompletate cu datele asociației, la care trebuie doar să adaugi datele tale personale. Aceste documente sunt PDF-uri dinamice (pot fi completate direct de tine, pe PC, folosind orice program de vizualizare a pdf-urilor, cum ar fi Adobe Acrobat Reader), drept urmare nu pot fi deschise direct în browser. Recomandăm click dreapta -> save link as...

Formularul 230 pentru direcționarea a 2% din impozitul pe salariu sau pensie

Atenție! Din aprilie 2019 a intrat în vigoare noul format pentru formularul 230 pentru direcționarea a 2% din impozitul pe salariu sau pensie. Astfel, din martie 2020 există două modalități de a direcționa 2% către noi:

  1. Completezi două versiuni (versiunile 1, 2) ale formularului 230, astfel: versiunea 1 pentru perioada 1 ianuarie - 31 martie 2019, versiunea 2 pentru perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2019.
  2. Completezi versiunea 3 a formularului 230, pentru întreaga perioadă 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2019

Citește mai multe despre această modificare aici.

Citește instrucțiunile complete pentru completarea fiecărei versiuni a formularului aici.

Formularul 200 pentru direcționarea a 2% din impozitul pe venit

Poți depune formularul corespunzător în următoarele moduri:

  1. online, la adresa https://formularespv-pf.anaf.ro, pentru persoanele care sunt deja înregistrare în spațiul privat virtual (SPV) ANAF
  2. prin Poșta Română, ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire adresata filialei ANAF de care aparțineți cu domiciliul (tarif 7-10 lei în funcție de gramaj).
  3. personal, la filiala ANAF de care aparții cu domiciliul.


Dacă depui formularul prin poștă sau personal, s-ar putea să îți fie utilă o listă a tuturor filialelor ANAF (regionale, județene, municipale) precum și cu toate localitățile arondate fiecăreia - aici.

Mulțumim!

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”